top of page

Påminn dina anställda om att använda friskvårdsbidraget

Uppdaterat: 17 nov. 2023Nyttja ditt friskvårdsbidrag innan årsskiftet- Rädda tusenlappar!


Arbetsgivaren kan erbjuda sin personal skattefria personalvårdsförmåner i form av friskvård, under förutsättning att erbjudandet riktar sig till hela personalen.


Det är vanligt att arbetsgivaren subventionerar motion och friskvård genom ett friskvårdsbidrag, dvs att arbetsgivaren betalar en ersättning till anställda som t ex skaffat sig ett gymkort


För att ett friskvårdsbidrag ska kunna hänföras till innevarande år ska både kvittot vara daterat och ersättningen ha betalats ut under det innevarande året.

Det är viktigt att hålla ordning på kvittorna, eftersom det är dessa som sedan ska redovisas.


Skatteverket har kommit med ett nytt ställningstagande gällande friskvård. ställningstagandet behandlar frågor gällande friskvård till anställda som inte jobbar heltid. Arbetsgivaren får begränsa värdet av friskvårdsbidraget till anställda som är deltidsanställda eller visstidsanställda. Arbetsgivaren kan dock inte utforma förmånen så att endast vissa anställda omfattas av friskvården.


Kostnad av mindre värde

Friskvårdsbidraget fåt inte kosta mer än 1000 kronor per tillfälle om du väljer att använda det till anktivitet som inte innehåller insla av motion, tillexempel massage.

Väljer arbetsgivaren att ersätta dig för en sådan aktivitet är det en skattepliktig förmån. För att ett friskvårdsbidrag ska uppfylla kravet på mindre värde ska det enligt Skatteverket uppgå till högst 5 000 kr inklusive moms per anställd och år.


25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page