top of page

Nyttja ditt friskvårdsbidrag innan årsskiftet!Arbetsgivaren kan erbjuda sin personal skattefria personalvårdsförmåner i form av friskvård, under förutsättning att erbjudandet riktar sig till hela personalen.


Det är vanligt att arbetsgivaren subventionerar motion och friskvård genom ett friskvårdsbidrag, dvs att arbetsgivaren betalar en ersättning till anställda som t ex skaffat sig ett gymkort


För att ett friskvårdsbidrag ska kunna hänföras till innevarande år ska både kvittot vara daterat och ersättningen ha betalats ut under det innevarande året. För att ett friskvårdsbidrag ska uppfylla kravet på mindre värde ska det enligt Skatteverket uppgå till högst 5 000 kr inklusive moms per anställd och år.


Skatteverket har kommit med ett nytt ställningstagande gällande friskvård. ställningstagandet behandlar frågor gällande friskvård till anställda som inte jobbar heltid. Arbetsgivaren får begränsa värdet av friskvårdsbidraget till anställda som är deltidsanställda eller visstidsanställda. Arbetsgivaren kan dock inte utforma förmånen så att endast vissa anställda omfattas av friskvården.


17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page