top of page

Keepio skatteexpert tipsar om hur man minskar skatten


Med smart skatteplanering kan du som företagare tjäna många tusenlappar på att betala mindre skatt. Keepios skatteexpert går igenom de viktigaste skattetipsen.


- Inventarier under ett halvt prisbasbelopp

Inventarier av mindre värde kan dras av sin helhet under det år de köps in. Köper de inventarier under 23800 i år kan du dra av kostnaden i år, alltså spelar ingen roll hur sent på året.


- Avdrag för inventarier inköpta under 2021

En tillfällig lan om skattereduktion på 3,9% för inventarierinköp som sker under år 2021. Det krävs att inventarierna är kvar i verksamheten vid utgången av 2022. Du som företagare kan ansöka om skattereduktionen i inkomstdeklarationen för år 2022.


-Kombinera julgåvan med en ”corona”-gåva

Arbetsgivaren kan köp en skattefri gåva till anställda på 2500kr inkl. moms.

En tillfälligt skattefrihet på 2000 kr som coronagåva har införts under 2021. Denna kan kombineras med julgåvan på 500kr.


-Minnesgåva och jubileumsgåva

Jubileumsgåva är en gåva till dig som anställd i samband med att företaget firar jubileum, 25-årsjubileum, 50-, 75- eller 100-årsjubileum. Minnesgåva är däremot till varaktigt anställda ( anställningstid är minst sex år). Gåvan är skattefri för dig om värdet inte överstiger 15 000 kr.


-Friskvård/Naturaförmån

Arbetsgivaren kan bekosta anställdas friskvård för max 5000kr per år. Viktigt att detta betalas innan årsskiftet för att räknas på 2021. Naturaförmån innebär att arbetsgivaren bestämmer och betalar för aktiviteten. Till exempel att ni i personalen har tillgång till ett gym eller massagebehandlingar på arbetsplatsen. Eller att arbetsgivaren väljer att erbjuda alla er anställda ett gymkort på ett visst gym.


- Hyreslokal hemma

Arbetar du hemifrån kan du som arbetsgivare ta ut hyra från ditt aktiebolag. Hyran ska vara marknadsmässig och motsvara kontorsplats någon annanstans. Vanligt avdrag för kontorsrum 1000-3000 kr


76 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page